Een dagje Egmond aan Zee en Alkmaar

Na de stralende, zonnige dag van gisteren is er vanochtend wat meer bewolking. Gisteren avond heeft het ook nog flink geregend (wij hadden mazzel en liepen tussen de buien door naar de auto terug) en dus gooien we het plan om.

We gaan niet wandelen in de duinen, maar naar Egmond en Alkmaar vandaag. Egmond ligt ongeveer 15 minuten rijden van ons huisje vandaan. Dus we kunnen rustig opstarten vanochtend. Het is heerlijk rustig op het strand. Heerlijk om een stukje te lopen. Op het strand liggen naast de bekende schelpen, ook meerdere aangespoelde krabbetjes. Dat heb ik nog niet eerder gezien. 

Egmond aan Zee

Daarna lopen we door de winkelstraat. Helaas voor Irwin is de ijssalon gesloten op woensdag. We lunchen bij strandtent Nautilus. Irwin en Hèrel gaan we voor de pannenkoek met kaas en ham. Ik kies de Thai Thai salade met lekker veel ossenhaas.

Daarna rijden we door naar Alkmaar. We hebben nog ruim de tijd voor onze reservering voor het avondeten bij de Fransman. Dus een mooie gelegenheid om wat informatie in te winnen bij de Media Markt over verschillende apparaten. We worden prima geholpen. 

Ook de Bever slaan we niet over. Voor de wintermaanden heb ik weer een heerlijk warm vest. Hij zit zo lekker dat ik hem stiekem niet meer uit wil trekken. Maar voor nu is hij echt nog veel te warm. Na een stop bij het barista café gaan we door naar het centrum.

Heerlijk om door de kleine straatjes te slenteren. We lopen zo waar zonder aankopen de spelletjes winkel uit. Wel zien we veel spellen die we al hebben en maar heel snel eens uit moeten gaan proberen of spellen die nog via Pieter onderweg naar ons zijn. Het begint in ieder geval weer flink te kriebelen. Overigens een mooie winkel met een flink assortiment spellen op velerlei gebied.

Alkmaar
Alkmaar
Alkmaar
Alkmaar

De Pipoos winkel daarentegen komen we niet met lege handen uit. Heerlijk om daar tussen alle hobbyspullen te kijken! Bij boekhandel Stumpel blijken ze ook nog teken spullen te verkopen. Dus ons assortiment is weer flink aangevuld. Mooi voor de wintermaanden. 

We vervolgen onze weg door de kleine straatjes van de oude binnenstad en lopen nog binnen bij een enorme muziekwinkel (wie weet gaat de elektrische piano er ooit nog eens van komen?) en bij Sencha waar we vast de brunch voor vrijdag reserveren. 

Alkmaar blijft een super leuke stad om door heen te slenteren met allerlei leuke straatjes en bijzondere winkeltjes. Vrijdag kunnen we vast nog wat kaas meenemen voor thuis. 

We eten vanavond bij de Fransman. Een fondue restaurant waar Irwin en ik op een van onze eerste dates geweest zijn. Mooie trip dus langs memory lane. Naast verschillende kaasfondues met kaas uit Alkmaar, zijn ook diverse vlees fondues te kiezen uit allerlei windstreken. Irwin gaat voor de pittige variant met rode peper (gelukkig maken ze een uitzondering dat hij die alleen kan eten) en Hèrel en ik gaan voor de Japanse fondue met varkenshaas en ossenhaas. Het zijn zeer ruime porties dus we krijgen het niet op. De fondue bouillon smaakt in ieder geval heerlijk in combinatie met het vlees. En de sausjes van onder andere sesam en soja zijn een mooie en lekkere oosterse aanvulling. De mevrouw van het restaurant is erg vriendelijk. 

Al met al weer een top dag! Heerlijk om zo met elkaar te zijn. Als afsluiting maken we nog een ijsstop bij Pinoccio in Schoorl. Deze ijssalon heeft de afgelopen jaren meerdere nominaties en prijzen gewonnen. Voor Irwin en Hèrel is het niet direct een prijswinnaar. Het ijs vinden ze aan de zoete kant. En het citroenijs is net niet zuur genoeg. Morgen dus nog eens andere smaken uit proberen hoe die smaken:-).

Plaats een reactie