Op vakantie

Daar gaan we dan! Om 11 uur vertrekken we (Hèrel en ik) voor onze midweek vakantie richting Schoorl/Bergen. Irwin heeft nog een dagvullend programma van zijn werk dus die komt later vandaag. 

We kunnen pas om 16 uur in ons huisje dus eerst kunnen we mooi nog even langs het strand in Bergen aan Zee. Ik ben in war met Egmond aan Zee. En ga op zoek naar een winkelstraat bij het water, maar die is hier dus niet. Dus nog een extra rondje rijden en dan parkeren we langs de boulevard. 

Strand Bergen aan Zee

Parkeren is hier relatief goedkoop ten opzichte van de Randstad. Voor 4,10 euro kan ik 2 uur blijven staan. We lunchen aan het strand met uitzicht op de zee. Even zijn er dreigende wolken. Maar uiteindelijk blijft het gewoon droog en prima qua temperatuur met 21 graden. Hemingway’s is verder niet spectaculair qua eten, maar wel een prettig plekje aan het strand.

Daarna rijden we naar Bergen. Want er moeten natuurlijk ook nog boodschappen gedaan worden. We dwalen nog even af met een bezoekje aan de mooie boekwinkel. En dan gaan we op excursie in de AH. In een andere winkel is het altijd weer even zoeken waar alles ligt en in eerste instantie lijken er geen gewone kassa’s te zijn, maar alleen zelfscan kassa’s. Vers fruit blijkt dan zelf afgewogen te moeten worden. Dus wordt het twee keer afrekenen. En ja wel hoor bij de tweede keer vallen we in een controle. Gelukkig was alles goed afgewogen en mogen we door. 

We hebben wat tijd over en drinken wat op het terras van Wonders. Klokslag 16 uur zijn we bij Landal Berger Duinen. Het park is pas 2 maanden open en nog niet alles is af. Zo is onze buitendouche er nog niet en hebben we nog huur tuinmeubilair. Dat zorgt er voor dat we een mooie korting krijgen. Goede service zo. Irwin is er rond 19 uur. Dus eten we vanavond lekker thuis en spelen we een spelletje. Al met al een lekkere eerste dag zo.

Ons huisje Landal Berger Duinen

Plaats een reactie