Aapjes kijken – Een dagje Ouwehands dierenpark

Via de postcodeloterij hebben we kaartjes voor een dagje uit gewonnen. En hoe leuk is om anderen daar van mee te laten profiteren. Kortom vandaag gaan we een dagje op stap met de ouders naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Voor ons is het al weer aardig wat jaar geleden dat we hier voor het laatst waren dus ik ben benieuwd of er nog veel veranderd is. We hebben gekozen voor het tijdslot 10 uur en als we er aan komen rijden is het al flink druk. Het is natuurlijk nog vakantieperiode in een groot deel van Nederland. Dus er zijn veel families die er vandaag op uit trekken richting dierentuin.

Het weer is goed voor een dierentuin bezoek met zo’n 20 graden en wat wolken. Als het te warm is dan zijn de dieren over het algemeen ook niet heel erg in beweging.

Na binnenkomst zien we direct al bijzondere vogels met enorme snavels. Als we verder lopen zien we de giraffen smullen van een ochtendmaal. Wat een lange tongen hebben die beesten toch. De tijgers laten zich helaas niet zien als we langs hun verblijf lopen.

Het aquarium van Ouwehand is echt super mooi en bijzonder. Het glas van de aquaria is super schoon waardoor de vissen en andere onderwater beesten zich goed laten fotograferen. Sommigen zijn wel erg snel dus daar is een video fragment beter op zijn plaats.

We zien hier heel veel vissen die ik volgens mij nog niet eerder heb gezien. De piranha’s lijken wel een huid met goud te hebben. En ook zijn er veel hele kleurrijke vissen. Heel bijzonder allemaal!

Aquarium Ouwehands Dierenpark

Uniek van Ouwehand is ook het panda verblijf met meerdere reuzenpanda’s. Wat zien die beesten er toch schattig uit. En we hebben mazzel want ze zijn wat in beweging en we krijgen ook moeder met kind nog even te zien die wat ravotten met elkaar.

Panda in Ouwehands Dierenpark

Ook hebben we mazzel bij de olifanten want 10 dagen eerder is er een baby olifantje geboren. Die is nog echt heel schattig en verliest zijn/haar moeder geen moment uit het oog. Moeder wordt minutieus gekopieerd en gevolgd in alle bewegingen die ze maakt. En als er wat regen valt, wordt ze ook meteen als afdak gebruikt om tegen de regen te schuilen. Toch handig als je onder je moeder kunt schuilen 😊.

Bij het apenverblijf zijn ook de afgelopen tijd wat jonkies geboren. En ook daar krijgen we een show van een baby aapje dat met een soort bowlingbal in de weer is. Het aapje heeft de grootste schik en vindt al het publiek volgens mij maar wat mooi. Verder op in de kooi ligt een andere aap een heerlijk middagdutje te doen. Die gelooft het wel met al die aapjes aan de andere kant van het glas.

Door de dierentuin heen zijn er ook veel kleurrijke vogels te zien zoals de Hyacint ara en de rode ibis. Een bonte verzameling zo al die kleuren bij elkaar.

Na ons bezoek aan de dierentuin gaan we door naar de high tea bij panorama restaurant de Blaauwe Kamer in Wageningen. Dit restaurant ligt in een prachtig natuurgebied. Vandaag gaat een wandeling er niet meer van komen door dit gebied. Maar dat komt er zeker nog een andere keer van.

Ook bij het restaurant kunnen we onze ogen uitkijken. Niet naar aapjes dit keer. Maar in het restaurant maken ze gebruik van robots. Deze brengen de bestelling op een futuristische wijze naar de tafel. De ober of serveerster zet het dan vervolgens op de tafel. Hele grappige karretjes!

De high tea bestaat uit drie gangen. De eerste gang is een pasteitje gevuld met asperge ragout. Erg smakelijk. De tweede gang bestaat uit verschillende soorten hartige en zoetje lekkernijen zoals een kleine quiche, tortilla wraps, brownies, scones en worteltaart. Daarnaast is er volop keuze uit diverse soorten thee en kun je zelfs ook koffie bij de high tea bestellen. Wel zo makkelijk als je niet een enorm theeleut bent. Voor ons is het echt allemaal veel te veel. Dus we maken dan ook graag gebruik van de “doggy bag” mogelijkheid. Zodat we op een later moment thuis nog verder kunnen smullen. De high tea wordt afgesloten met een frisse fruitsalade. Na afloop kunnen we geen pap meer zeggen 😊.

High tea bij panorama restaurant de Blaauwe Kamer
High tea bij panorama restaurant de Blaauwe Kamer

Al met al weer een heerlijke dagje uit zo met elkaar. En zeker voor herhaling vatbaar om hier nog een keer terug te gaan om ook een wandeling in de mooie omgeving te gaan maken. Of we dan weer voor een high tea gaan of voor een andere maaltijd dat gaan we nog zien. Want door dat de robots steeds langs reden met allerlei lekkers op ooghoogte gaan we er van uit dat ook de lunch hier heel smakelijk zal zijn.

Plaats een reactie