Naar het zwembad museum in Roubaix

De dagen gaan snel, vandaag al weer richting huis. Maar we gaan er nog een gevulde dag van maken. Op zondag is hier veel dicht. Maar voor het ontbijt zijn er gelukkig voldoende opties. 

Bij Paul, een banketbakkerij, kiezen we voor lekkere broodjes. Een croissant gevuld met room en chocolade. En Irwin gaat voor een paar kleine zoete hapjes. Ook weer heerlijk allemaal. 

We kunnen tot 12 uur op de kamer blijven.  Maar we vertrekken iets eerder omdat we om 12 uur voor de lunch bij Méert in Roubaix gereserveerd hebben. Dit restaurant zit bij de zwembad museum in dus dat is handig. 

Deze locatie van Méert is een stuk minder luxe dan waar we zaterdag waren. En het eten is ook wat minder dan we hadden verwacht. Helaas! 

Het museum is gebouwd in een voormalig zwembad. Grappig om zo over de vlonders langs het voormalige zwembad te lopen en de beelden te bekijken. De zon schijnt mooi door het glas en lood raam over het water. Dat is wel heel uniek. Zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan als je in de buurt bent!

La Piscine museum
La Piscine museum
La Piscine museum

Na afloop strijken we toch nog even bij Méert neer voor een lekker gebakje. En die zijn echt weer heel smakelijk. Een feestje op je bord om te zien en ook de smaak is heerlijk. 

We lopen nog even naar het grote plein. Waar buiten de kermis weinig te doen is. Er staan wel een paar mooie gebouwen. Maar ook hier is alles dicht op zondag. 

Het plein in Roubaix

Vlakbij de grens hadden we nog een Auchan gezien. Maar ook alle grote supermarkten zijn hier op zondag gesloten. Dus helaas geen kaasjes mee om vanavond het Franse weekend mee af te sluiten. 

Dit korte uitstapje is ons in ieder geval erg goed bevallen. Op een paar uur rijden zit je even ineen andere wereld. 

Plaats een reactie