Dag 2 in Lille

We hebben nog een heerlijke dag Lille voor ons liggen. Het weer ziet er ook goed uit dus dat zijn mooie vooruitzichten! Een van de gewilde ontbijtgelegenheden is La Maison Méert. Ze bestaan al sinds 1677 en ik had gelezen dat er soms enorme rijen voor de deur staan. Gelukkig is het mogelijk om online een plekje te reserveren. 

Specialiteit van het huis is de gaufre. Een zacht koekje met verschillende soorten vulling als keuze. Het blijkt dat Irwin ze altijd meenam uit Frankrijk van vakantie. 

Ontbijt bij Méert

Ook hier is de kaart weer via de QR code op te vragen en we kiezen voor een combinatie ontbijt zodat we van alles uit kunnen proberen. De mevrouw spreekt ook alleen maar Frans en de keuzes zijn ook in het Frans. Dus voor sommige dingen is het een beetje een gok wat we gaan krijgen. 

Gelukkig valt de gok goed uit en smaakt het heerlijk. Met een goed gevulde maag kunnen we voorlopig flink op stap! De winkel zit naast het terras. Dus tja we kunnen natuurlijk niet anders dan ook daar even binnen lopen nu de rij niet zo lang is.

Ook bezoeken we nog een andere winkel vol heerlijke zoetigheden. Met als gevolg dat we daarna toch maar even terug gaan naar het hotel om de verschillende aankopen naar de kamer te brengen. Je kunt in deze stad volgens mij failliet gaan aan het kopen van allerlei heerlijkheden :-).

Daarna slenteren we door de verschillende straatjes van de stad. Overal zitten leuke winkeltjes. Ook zijn er voldoende opties om ergens op een terras een kopje koffie of thee te drinken. Notting Hill is hier een van en natuurlijk wordt ook hier de pass sanitaire gescand. 

Straatje in Lille

Omdat we een flink ontbijt hadden hoeven we eigenlijk niet meer te lunchen. Ergens ook wel jammer want er zijn zo veel leuke restaurantjes hier. We stoppen nog wel bij een andere grootheid in Lille qua banketbakkerij, namelijk Aux Merveilleux de Fred. Wat een heerlijke mini gebakjes zijn dat!!! Een soort schuimgebakjes. Daar ben ik normaal helemaal niet van. Maar de vulling is echt zo lekker! Als je een keer in Lille bent is dit zeker dus eentje voor op het bezoek lijstje!

Lille

Het oude deel van Lille hebben we aardig binnenste buiten gekeerd. Dus in de middag is het tijd voor het nieuwe deel. Dit zijn grotere straten en ook meer bekendere ketens. Prima om door heen te lopen nu we er toch zijn, maar wat ons betreft niet super bijzonder.

Grand Place in Lille

We hadden ook gelezen en gehoord over de dierentuin van Lille. Door diverse schenkingen is deze ooit (jaren 50) ontstaan en uiteindelijk uitgegroeid tot een dierentuin. Bijzonder! Vroeger was deze gratis te bezoeken. Nu betaal je 4 euro per persoon voor een uur. Het is dan ook niet een enorme dierentuin. Maar ze hebben er diverse bijzondere vogelsoorten. En zelfs ook twee neushoorns. De dierentuin zelf ligt in een bosrijke omgeving. Dus ook weer fijn na een paar dagen stad.

Na heel wat uurtjes lopen en slenteren zijn onze beentjes en zeker ook de voetjes wel toe aan wat rust. Dus mooie tijd om terug te gaan naar het hotel! Kunnen we nog wat lezen en relaxen voordat we opnieuw op stap gaan. Maar dan voor het avondeten. 

Irwin heeft een leuk restaurant uitgezocht een paar minuten lopen van het hotel. Dat is vanavond extra fijn want het is ineens flink gaan regenen. Gelukkig hadden we paraplu’s meegenomen van huis. Het restaurant le Broc is een kaasrestaurant. En er is de keuze uit vele, ook regionale, kazen.

De porties zijn ook groot. Dus alleen een hamburger met inmiddels mijn favoriete kaas uit Lille Maroilles is voor mij meer dan voldoende. Irwin gaat voor de Chaumes met allerlei soorten vleeswaren om in de kaas te dopen. Een soort privé kaasfondue op deze manier. Als nagerecht gaat hij voor het chocolade ijs met chocolade saus. Een mooi portie en naar ik gehoord heb met heerlijke saus.

Dan is het echt tijd om weer naar ons hotel te gaan. We maken nog een kleine omweg via de straat met allemaal restaurants. Volgens mij kun je hier een heel jaar uit eten gaan zonder twee keer bij hetzelfde restaurant uit te hoeven komen. Kortom Lille is zeker ook een walhalla als je van lekker eten houdt!

Plaats een reactie