Truffels zoeken

Vandaag gaan we al weer iets bijzonders doen. Namelijk truffels zoeken. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar onder begeleiding van een gids en de speurzoekers: een drietal honden. Om 10 uur spreken we met elkaar af. We “trappen ” dit keer niet in de tip dat het fris kan zijn op 1.200 meter hoogte als het in het dal 35 graden is :-). Maar kan me voorstellen dat het inderdaad wat frisjes kan zijn als het minder warm is.

We worden hartelijk ontvangen door de eigenaren van het hotel met koffie met wat lekkers erbij. Zo anders dan in Nederland waar je 1 koekje bij de koffie krijgt. Hier krijg je een bord vol met voldoende keuze.

Daarna brengt de mevrouw ons naar het vertrekpunt wat zo’n 30 minuten rijden is. Antonio staat ons daar al op te wachten met zijn drie honden. De honden blijken erg aanhankelijk te zijn en komen regelmatig even een aai over de bol halen. Dat had ik niet verwacht van jachthonden. Na een klein stukje lopen wordt er al een flinke hoeveelheid truffels gevonden. De honden hebben een hele goede neus en zodra ze beginnen te graven, gaat Antonio er op af. Want de honden vinden de truffels zelf ook lekker. De mevrouw legt ons van alles uit over de truffels en het zoeken er van. Antonio spreekt namelijk geen Engels. Overigens zijn niet alle truffels die gevonden wordt van goede kwaliteit en die worden vervolgens weer begraven.

Na ongeveer een uurtje zit het zoeken er voor ons op. We zijn verbaasd over de grote hoeveelheid die we gevonden hebben. Dat is ook wel eens anders. Het is tijd voor de picknick (helaas in de volle zon) met vers bereide truffel. Antonio haalt het camping gasfornuisje tevoorschijn en Mima schenkt de Prosecco in. Op de berg met prachtig uitzicht over de omgeving genieten we vervolgens van onze oogst in de vorm van roerbakei met zwarte truffel.

Daarna rijden we terug naar het restaurant/hotel en krijgen we een overheerlijke 4-gangen lunch. Natuurlijk met truffel. De mevrouw blijft ons ook tijdens de lunch gezelschap houden en zo horen we van alles over het leven in Umbrië. De regio die ons enorm aanspreekt en bevalt. Rond 15 uur rijden we terug naar ons huisje. Wat een hoop indrukken ook weer vandaag! En wat een ontzettend bijzondere ervaring!

Italië - Umbrië
Italië - Umbrië
Italië - Umbrië

Plaats een reactie