Eco tour

Vandaag was echt geweldig! Op de website van Ciaotutti had ik gelezen over een eco safari bij een wijnproducent in de omgeving. Deze had ik in Nederland al gereserveerd en vandaag werden we om 11.30 verwacht.

Eerst ging we in een Fiat jeep van 40 jaar oud over het landgoed en kregen we uitleg over de verschillende soorten druiven en liet Giorgio ons ook de verschillen tussen de bladeren zien. Met een gewone auto zijn deze wegen niet te rijden, maar in de jeep is het echt super gaaf. Zo hobbelen we tussen de wijnranken door. De druiven zijn nu nog erg klein, eind juli zouden ze klaar voor productie moeten zijn. Ook zien we de druif van de wijn die alleen in het gebied van Montefalco zo mag heten. De Sangrentina.

Brunozzi is niet een hele grote producent met 10.000 flessen per jaar. Na de tour langs de wijnranken is het de beurt aan de wijn “kelder “. Het is allemaal erg compact en iedere centimeter wordt gebruikt. Het is soms dus ook een beetje slalommen om binnen te komen. Dat maakt het voor mij eigenlijk alleen maar authentieker en ook geweldig hoeveel passie Giorgio voor zijn vak heeft.

Het absolute hoogtepunt is de proeverij in combinatie met een overdadige lunch met allemaal producten uit de streek. Er zijn heerlijke olijven die 20 dagen onder zout hebben gestaan en daarna verrijkt zijn met olijfolie, knoflook en sinaasappel. Een smaakvolle combinatie. Verder is er brood met tomaat en truffel. En natuurlijk is er pecorino kaas en verschillende soorten worst en salami. De topper is de varkenskarbonade die vers voor ons klaar gemaakt wordt buiten op de grill. Ik hou niet zo van varkensvlees, maar deze is zo ontzettend lekker. Ik denk de lekkerste die ik ooit gegeten heb! Oja en tijdens deze verrukkelijke maaltijd krijgen we ook nog eens de vijf verschillende wijnen te proeven. Leuk om ook de Sangrentina te proeven. Met name de rode dessertwijn valt bij ons beiden goed in de smaak. We nemen het een en ander aan lekkernij mee voor een later moment en dan is het tijd om deze bijzondere plek gedag te zeggen. Echt super dat we dit via een blog tegen kwamen anders waren we er nooit gekomen.

Voor vandaag hadden we geen vaste plannen meer. Dus we rijden nog wat rond door het glooiende landschap en komen regelmatig zonnebloemen tegen die al aardig beginnen te bloeien.

‘s Avonds lopen we nog een rondje door Spello waar inmiddels steeds meer bloemen buiten aan de huizen hangen. Van het weekend is namelijk het jaarlijkse bloemenfeest. Dan ligt de oude binnenstad helemaal vol met prachtige kunstwerken die gemaakt zijn van gedroogde bloemblaadjes.

We hebben een hele bijzondere en fantastische dag gehad!
Italië - Umbrië
Italië - Umbrië
Italië - Spello

Plaats een reactie