Perugia

Onze eerste volle dag in Umbrië. Het was de bedoeling dat we vandaag truffels zouden gaan zoeken, maar doordat het onzeker was of we zondag op tijd zouden zijn, hebben we dit verzet naar woensdag. Dus doen we vandaag wat we woensdag van plan waren en dat is naar de stad Perugia gaan. Dat is hier vlakbij en we hebben dus geen haast.

In de stad zijn allerlei activiteiten te doen en er is een leuk marktje met allerlei lokale producten. Erg leuk! Omdat de stad hoger ligt, hebben we een prachtig uitzicht over de vallei. Gelukkig is het ook wat koeler dan de afgelopen dagen, hoewel het met 30 graden natuurlijk nog steeds flink warm is. Maar die 5 graden minder maken het voor mij in ieder geval een stuk aangenamer!

Her en der zijn er wat winkels open maar omdat het zondag is, is het meeste gesloten. Doordat de terrassen en restaurants wel open zijn, is het een gezellige bedoeling. In de stad zijn er flink wat hoogte verschillen, maar er zijn goede traptreden aangelegd door de stad heen waardoor het allemaal goed beloopbaar is. Het plein midden in de stad is ook een drukke en gezellige bedoeling en her en der zitten er mensen op de trap in de schaduw. Voor de lunch duiken we een klein straatje in waar we uit komen op een gezellig terrasje. In eerste instantie lijkt het of we de enige gasten zijn. Als we even naar binnen gaan voor een sanitaire stop, blijkt het binnen erg groot te zijn en ook nog eens bijna vol te zitten met chique Italiaanse families :-). Kennelijk is dit restaurant ook geliefd onder de locals. Wat ik me trouwens voor kan stellen want de kwaliteit is weer boven gemiddeld. Natuurlijk mag een ijsje voor Irwin bij, volgens Tripadvisor, de beste ijssalon (Lick) niet ontbreken en ook deze wordt goedgekeurd. Ik heb mazzel want in deze stad is er veel keuze uit verschillende lekkere thee smaken. Hoewel het vast officieel geen thee mag heten, maar infusion :-).

Na het stad bezoek rijden we nog wat rond door de provincie en kunnen we genieten van mooie vergezichten over de heuvels en akkers. Prachtig!
Italië - Perugia
Italië - Perugia
Italië - Perugia

Plaats een reactie