Van Lambertsbaai naar Kaapstad

De laatste reisdag is aangebroken. Als groep hebben we besloten de tour langs de kust vandaag te doen zodat iedereen morgen nog een volle dag heeft om zelf in Kaapstad of omgeving op stap te gaan. Daardoor moeten we wel bijtijds vertrekken. Dus om 7.15 zit iedereen klaar in de bus. We rijden gelukkig nog steeds over asfalt wegen hoewel ze soms niet helemaal vlak zijn. We zitten nu in het enige gebied ter wereld waar rooibos groeit. Bijzonder om de planten een keer in hun natuurlijke omgeving te zien.

Rond Kaapstad is er weer flink veel verkeer. Best even wennen nadat we drie weken geen file of verkeersdrukte hebben gezien. We rijden door naar Chapman’s peak. Een smalle weg met mooie uitzichten over de baai en Kaapstad. De volgende stop is Cape Point en Kaap de Goede Hoop. We maken het ons dit keer makkelijk door de monorail naar boven te nemen :-). Bij het bord is het flink dringen geblazen om op de foto te kunnen. Toch een heel stuk drukker geworden sinds de laatste keer dat ik hier was in 2005. We denken er maar niet aan hoe het hier over een paar jaar zal zijn :-(.

De laatste stop op deze excursie is Simon’s town waar een kolonie pinguïns leeft. Ook daar is het een halve kermis geworden en lijkt het meer een dierentuin dan een stukje wilde natuur. Gelukkig zie je daar op de foto’s weinig van terug. Stiekem denk ik dat de pinguïns ook gevoed worden want ze reageren wel heel sterk op mensen als ze iets lijken te krijgen.

De weg terug naar het hotel verloopt gelukkig soepel en we hebben geen last van de avondspits. Ons hotel ligt vlakbij de supermarkt en we maken ons er vanavond gemakkelijk vanaf door een broodje te kopen en die op de kamer op te eten.

Morgen de laatste dag. We gaan richting Hermanus om walvissen te spotten. Gelukkig worden we pas om 8.30 opgehaald dus we kunnen een klein beetje uitslapen. Hopelijk gaat de wind een beetje liggen zodat de oceaan niet al te ruig is.

Zuid-Afrika - Boulder's beach

Zuid-Afrika - Kaap de Goede Hoop

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika - Kaap de Goede Hoop

Plaats een reactie