Van Oranjerivier naar Lambertsbaai

Vannacht waren de kikkers in de omgeving flink aan het kwaken en vanochtend hadden de vogeltjes het van de kikkers overgenomen. Kortom het is hier een drukte van belang:-). Om 8 uur staat iedereen weer bepakt en bezakt klaar om deze groene omgeving weer achter zich te laten en we zijn klaar voor een lange reisdag. In een versierde bus (Hennie is jarig) rijden we weg.

Gelukkig gaat de hele reis over asfalt wegen dus dat is erg aangenaam. Bij het emigreren uit Namibië worden de eersten uit de groep zorgvuldig bekeken, maar uiteindelijk zet de mevrouw toch de versnelling in en gaat het vlug. Daarna door naar de Zuid-Afrikaanse douane. We krijgen weer de nodige stempels en vervolgens moeten we allemaal op een lijn staan en wordt de bus geïnspecteerd. We mogen daarna doorrijden en hoeven gelukkig niet alle bagage te openen. Op dit soort momenten ben ik toch wel erg blij met de open grenzen in Europa!

Direct na de grensovergangen wordt het al snel groener en kleurrijker. Wat een verschil weer in natuur. We rijden ook langs diverse wijn- en druivenplantages. We maken een paar korte stops om naar de wc te gaan en lunch te kopen. En rond 16.30 zijn we in Lambertsbaai.

Gelukkig zijn we nog op tijd om naar birds island te gaan. Dat is op loopafstand van het hotel. En hier zitten 1000den Jan van Gent vogels. Niet met de blauwe voeten, maar wel met blauwe ogen. Heel mooi om te zien en te horen want ze maken met elkaar best veel kabaal.

Vanavond is het “afscheidsetentje” want hierna eten we niet meer met de hele groep omdat een ieder een eigen programma heeft. Morgen door naar Kaapstad!

Zuid-Afrika - Lambertsbaai

Zuid-Afrika - Lambertsbaai

Zuid-Afrika - Lambertsbaai

Plaats een reactie