Van Maltahöhe naar Fish River Canyon

De volgende bestemming wacht al weer op ons. En dat is weer een flinke dag in de bus. Kortom om 8 uur vertrekken we. We worden uitgezwaaid door de dames die gisteren ook vriendelijk voor ons hebben gezongen.

Het eerste deel, richting de hoofdweg, is het flink hobbelen geblazen, maar gelukkig is er daarna weer asfalt. Na een tankstop (er gaat maar liefst 300 liter!!! in de truck) gaan we echt op weg.

Het eerste stuk is het landschap nog wat saai. Maar al gauw zien we weer mooie vergezichten. En ik spot zowaar een paars bloemetje tussen alle struikjes. Helaas geen foto van kunnen nemen.

De lunchstop is bij de supermarkt. De Spar blijkt afgebrand te zijn, dus we gaan naar de pick & pay. In deze stad bevinden we ons eigenlijk pas echt in het echte Afrika. Want heel deze reis zijn we bijna niet in aanraking gekomen met de lokale bevolking. Misschien maar beter ook want we vinden het allemaal een nare ervaring en ik voel me enigszins geïntimideerd. Zodra we de supermarkt uitkomen staan er allemaal Afrikanen om ons heen om geld te vragen. Het is goed op onze spullen letten. Gelukkig zijn we met een kudde reizigers zo bij elkaar. Er gebeurt gelukkig niets, maar ik ben blij dat we een half uur eerder de bus in kunnen! Kortom we hebben een stuk Afrika gezien straks, maar het echte Afrikaanse leven kom je tijdens zo’n reis bijna niet tegen.

Om 15 uur zijn we bij onze lodges. Wederom in the middle of nowhere. Ook deze lodge is prachtig gelegen. De omgeving doet ons erg denken aan Amerika. Vanavond is er vanuit het hotel uit nog een zonsondergang wandeling. Eens kijken of we nog een paar mooie plaatjes van de zonsondergang kunnen maken:-).

Morgen vertrekken we om 8 uur naar onze laatste bestemming in Namibië. De tijd vliegt voorbij.

 

Plaats een reactie