Van Sossusvlei naar Maltahöhe

Het is weer een vroegertje vanochtend. 5.15 gaat de wekker. Maar ik sta graag op want vandaag gaan we naar Sossusvlei en Deadvlei. Een van de redenen dat ik graag naar Namibië wilde gaan :-). Omdat Desert camp waar we vannacht geslapen hebben daar vlakbij is, zijn we er binnen het uur. Het laatste stukje leggen we met een jeep af.

In de ochtend is het nog lekker qua temperatuur en dat maakt dat het beklimmen van de duin nog zeer goed te doen is. Mijn hoogtevrees speelt meer een rol bij de beklimming van de duin. Met name omdat het looppad smal is en het lastig is om elkaar te passeren. Al met al kom ik best een eind. Ik besluit uiteindelijk toch terug te gaan omdat ik ook nog even naar Deadvlei wil lopen. Niet wetende dat ik er ook was gekomen als ik gewoon door was gelopen. Ik heb nu eigenlijk twee keer dezelfde afstand gelopen. Maar goed met zoveel moois om mij heen is dat natuurlijk zeker geen straf. Het is echt super bijzonder om hier te kunnen zijn en dit natuurschoon van zo dichtbij mee te mogen maken. Gelukkig wordt deze natuur goed beschermd. Dat blijkt onder andere uit het dat je maar een duin mag beklimmen.

Daarna maken we nog een fotostop bij duin 45. Die vaak te zien is in boeken. Deze is ook weer prachtig. De laatste stop van vandaag (buiten de lunchstop bij het tankstation) is bij Sesriem canyon. Hier kun je ook in de canyon lopen. Dit sla ik even over omdat ik toch wat last heb gekregen van mijn knie tijdens het afdalen bij de duin. Maar ook van bovenaf is hij gelukkig mooi.

Daarna is het weer lekker voor 2 uur in de bus naar onze volgende bestemming. Deze is puur ter overbrugging naar Fish River Canyon omdat dat anders te ver zou zijn op een dag. We zitten nu echt in the middle of nowhere. En zo bijzonder dat er gewoon Wi-Fi is en dat we even met onze mannen kunnen bellen. Gewoon niet voor te stellen (Maar wel erg fijn :-)). Morgen dus een flinke reisdag. Hopelijk hebben we weer prachtige vergezichten onderweg!

Namibië - Sossusvlei

Namibië - Sossusvlei

 Namibië - Deadvlei

Plaats een reactie