Swakopmund

Vandaag hebben we nog een volle dag in Swakopmund. We konden uit heel veel excursies kiezen. En het lijkt mij leuk om een keer te gaan paragliden. Dus hiervoor had ik me een paar dagen geleden op gegeven. Sam heeft zich ook opgegeven en vanochtend worden we dan ook om 9 uur opgehaald in het hotel. De duin waar we vanaf gaan is niet ver rijden en in de auto blijkt dat we toch niet met creditcard kunnen betalen, oeps… Maar geen probleem op de terugweg geeft de meneer aan dat hij gaat stoppen bij een ATM zodat we kunnen pinnen om hem te betalen. Ik check nog even het bedrag en dat klopt dus helemaal goed. Als we bijna de duin zijn, praten we ook nog over opnames. Die worden niet gemaakt maar kunnen we met de eigen telefoon maken. Tja die had ik dus niet meegenomen, maar Sam gelukkig wel. We gaan een aantal sprongen maken vertelt hij verder. Ik weet niet meer hoe het kwam, maar op een gegeven moment vroeg ik maar we gaan toch tandem sprongen maken. Nee dat was niet aan de orde. Gewoon zelf de lucht in. Nou dat dacht ik dus niet. Zo op een duin (Ook  al is hij maar 50 meter hoog) langs de snelweg en de oceaan. Ik kijk naar Sam wat zij wil doen en ook zij was in de volle overtuiging dat je met een begeleider de lucht in ging. Dus binnen het uur waren we weer terug in het hotel. Een ervaring rijker, maar wel een andere dam verwacht. Nog even overleg gehad met de reisleiding. Helaas pakten de excursies in Swakopmund beide dagen dus iets anders uit. Een half uur later krijg ik nog een app van Maaike (reisleidster) dat het misschien beter is, om verdere teleurstellingen te voorkomen,  dat we de excursie naar Hermanus zelf gaan regelen en niet via haar en Steve. Ook prima. Dus nu aan het schakelen om te kijken wat de mogelijkheden zijn en wie er allemaal mee gaan. Gaat vast goed komen!

Conny was gelukkig nog in het hotel. Dus we zijn nu gewoon lekker het stadje in gegaan en we hebben een late lunch gedaan bij een heerlijk restaurant op de pier met een prachtig uitzicht over de oceaan met sushi en als toetje  Dom Pedro. Kortom helemaal goed zo! Morgen laten we de “kou” (25 graden) weer achter ons om de woestijn weer in te gaan. Op naar de volgende Afrikaanse ervaringen!

Swakopmund

Swakopmund

Plaats een reactie