Van Etosha naar de Himba’s

De afstand is vandaag niet ver en we kunnen dus om 9 uur vertrekken. Dus rustig opstaan en opnieuw genieten van het heerlijke ontbijt buffet. De tassen worden heel luxe bij de losgeslagen opgehaald dus we hoeven niets te dragen.

We rijden weer door prachtig, steeds wisselende landschappen. We maken een tussenstop langs de weg waar een heleboel termietenheuvels te zien zijn. Geen idee waarom er juist hier veel termieten actief zijn.

De volgende stop is bij de supermarkt, de Spar. Er zijn heel veel bekende dingen te vinden en ook grappig om te zien is een soort toetjes bar. Daarna genieten we nog bij de bakker van een kopje koffie en thee met Duitse lekkernijen. In Namibië zijn echt veel Duitse toeristen en de Duitse invloeden te zien en te merken bijvoorbeeld aan de gerechten en familie namen.

Vanaf de supermarkt stop is het nog 2 uur rijden naar onze lodge vlakbij Kamanjab. De lodge heeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Vannacht zal het wel warm worden want we hebben geen airco of fan op de kamer.

Om 16 uur gaan we op excursie naar de Himba’s. Het is interessant om te zien. Enige is alleen dat het “verkocht ” wordt of dat ze er nog echt zo wonen en leven. Terwijl we allemaal het idee hebben dat het opgezet is voor de toeristen. Een soort Volendam zeg maar op zijn Afrikaans. Maar goed interessant wat ik al schreef om toch te zien.

Volgens mij is iedere avond de zonsondergang hier prachtig, want ook vanavond is hij weer zo mooi. Het blijft zo enorm genieten. Zo genieten van het buffet en dan gaan we op zoek naar ons bedje.

Namibië - Himba

Namibië - Himba

Namibië - Himba

Plaats een reactie