• Like a bird in the sky

  Vandaag verlaten we Las Vegas. Vegas was veel mooier en meer bijzonder dan dat ik me van te voren had voorgesteld. Ook als je geen gokker bent is het mooi om een paar dagen in deze absurde stad door te brengen. En met 60 dollar winst van de roulettetafel kunnen we helemaal los gaan 😊.

  We hebben ruim een half jaar van te voren een auto gehuurd. Omdat we naast vier personen ook nog ruimte willen hebben voor onze bagage kwam ik op een 7 persoons SUV. Maar je weet met huurauto’s nooit wat je echt krijgt. Het blijkt een absurd grote Cadillac Escalade te zijn geworden (met een 6.2 liter motor, 8 versnellingen, ruim 2500 kg), waar we onze koffers met gemak achter in kwijt kunnen. En dat voor maar 42 euro per dag! Nog even omdat het zo absurd is: deze auto kost in Amerika ongeveer 67.000 euro, in België 120.000 euro en in Nederland … 182.000 euro. Wat worden wij automobilisten toch ‘gepakt’ door de fiscus. Maar genoeg over de auto nu.

  Als je Vegas uit rijdt kom je meteen in de woestijn terecht. Na een stuk richting de Grand Canyon gereden te zijn hebben we – gewoon omdat het kon – een stukje ‘Route 66’ gereden. De lunch hebben we genoten in een traditionele diner helemaal in Route 66 stijl.

  Aan het eind van de middag kwamen we aan bij onze eindbestemming voor de komende dagen, een dorpje bij de ingang van de south entrance van de Grand Canyon. Conny en ik hebben een helikoptervlucht gemaakt over de canyon (Irene heeft dit een paar jaar geleden al gedaan). Wat was dat indrukwekkend! Je vliegt eerst een stuk over een vlak landschap, waarna je ineens die enorme canyon ziet (de Grand Canyon is ongeveer even groot als heel Nederland). Ik had het al vaker gezien op tv, maar je ervaart de grootsheid pas als je daar bent. Wat een super ervaring. Zo’n helikopter moet je doen als je in de buurt bent. Het geeft meteen een goed beeld van wat we de komende dagen nog gaan zien als we met de auto de viewpoints gaan bekijken.

  Route 66

  Grand Canyon

  Route 66

  Grand Canyon

  Grand Canyon

  Onze auto